![Currywurst mit Sansibar Currysauce Currywurst mit Sansibar Currysauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD684236-F90C-4927-9D5F-ED90C789A6C3/Derivates/6BB3E997-6F2B-4498-B645-08AA4BD696FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sansibar Currysauce (auf Vorrat)
- 150 g Gewürzgurken, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter
- 40 g Zucker
- 4 geh. EL Curry (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
- 1000 g passierte Tomaten, konserviert
- 500 g Ketchup, z.B. von Heinz
- 70 g Tomatenmark
- 2 TL Salz (10 g)
- 2 TL Sambal Oelek (20 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 20 g Obstessig
Bratwurst
- 6 Bratwürste (Kalbsbratwürste), ohne Darm
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30min
Kräuterbutter
5min
Kräuterbutter
10min
Sauce Ungarischer Art
30min
Kanarische Runzelkartoffeln mit Meersalz
45min
Albondigas mit feuriger Tomatensauce
40min
Rote Mojo Sauce
10min
Currywurst
40min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40min
Cevapcici mit Djuvec-Reis
1h 10min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Aioli, klassisch
10min