Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser, lauwarm
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 370 g Mozzarella, abgetropft, in Stücken
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g), gut abgetropft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 - 80 g Rucola, grob zerkleinert
- 2 EL Basilikum, abgezupft
- 10 - 12 Scheiben Parmaschinken
- 30 g Parmesan, am Stück
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3029 kJ / 724 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25min
Pizza Frescolina
1 Std. 40 Min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30 min.
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2h
Flammkuchen mit Melone und Serrano
1h 15 min.
Tomaten-Rucola-Pizza
50 min.
Pizza Greco
1h 20min
Pizza-Bruschetta
1h 30 min.
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1h 15 min.
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45 min.
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35min