Hühnerfrikassee à la Margret

Hühnerfrikassee à la Margret

4.7 2.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 TL
  • Reis
    250 g
  • Möhren in Stiften (1 x 3 cm)
    70 g
  • Staudensellerie in Stücken (3 cm)
    70 g
  • Spargel in mundgerechten Stücken
    70 g
  • Erbsen, TK
    100 g
  • Hähnchenbrustfilets in mundgerechten Stücken
    500 g
  • Butter
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Sahne
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 38 g
Kalorie 2375 kJ / 568 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...