Urządzenia i Akcesoria
Bee sting cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
12 portions
Składniki
Filling
-
water130 g
-
gelatine powder1 tbsp
-
full cream milk500 g
-
caster sugar100 g
-
cornflour50 g
-
natural vanilla extract2 tsp
Dough
-
canola oil for greasing
-
breadcrumbs2 tbsp
-
smooth ricotta cheese well drained130 g
-
full cream milk50 g
-
egg1
-
plain flour300 g
-
baking powder2 ½ tsp
-
salt¼ tsp
-
white sugar150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
apricot jam30 g
-
flaked almonds200 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
450.1 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2156.8 kJ /
513.5 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate pudding
6 godz. 30 min
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 godz. 55 min
Honeycomb ice cream slice
4 godz. 10 min
Lamingtons
1 godz. 10 min
Lemon or lime butter
15 min
Buttermilk scones
35 min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min