![Bee sting cake Bee sting cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E9436FC-C098-4CAA-9736-273A8290FE3A/Derivates/B52C43E2-9398-4B48-80DB-309AB0C24F05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 130 g water
- 1 tbsp gelatine powder
- 500 g full cream milk
- 100 g caster sugar
- 50 g cornflour
- 2 tsp natural vanilla extract
Dough
- 50 g canola oil, plus extra for greasing
- 2 tbsp breadcrumbs
- 130 g smooth ricotta cheese, well drained
- 50 g full cream milk
- 1 egg
- 300 g plain flour
- 2 ½ tsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 150 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 30 g apricot jam
- 200 g flaked almonds
- 200 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2156.8 kJ / 513.5 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 450.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apricot Danish slice
40 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Chocolate pudding
6h 30min
Granini slice
2h 15 min
Rice pudding
50 Min
Lemon meringue pie
3h
Custard
10 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Layered Jaffa® slice
2h 30min
Vanilla slice
26 Std. 5 Min
Strawberry jelly slice
2h 40min
Buttermilk scones
35 min