
Urządzenia i Akcesoria
Cherry Crumble Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Crumble Topping
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing55 g
-
plain flour80 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
almond extract⅛ tsp
Cake
-
black cherries, very ripe, pitted500 g
-
Kirsch (cherry brandy)100 g
-
plain flour315 g
-
baking powder¾ tsp
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter soft160 g
-
caster sugar300 g
-
medium eggs2
-
buttermilk (see tip)230 g
-
vanilla extract1 tsp
-
almond extract¼ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
414 kcal /
1731 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
121 mg