Urządzenia i Akcesoria
Cherry Crumble Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Crumble Topping
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing55 g
-
plain flour80 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
almond extract⅛ tsp
Cake
-
frozen pitted cherries, defrostedblack cherries, very ripe, pitted500 g
-
Kirsch (cherry brandy)100 g
-
plain flour315 g
-
baking powder¾ tsp
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter soft160 g
-
caster sugar300 g
-
medium eggs2
-
buttermilk (see tip)230 g
-
vanilla extract1 tsp
-
almond extract¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
121 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1731 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Strawberry Olive Oil Cake
1 godz. 35 min
Chocolate Lime Mousse with Sesame and Honey Streusel
3 godz.
Raspberry and Coconut Cake
1 godz. 50 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Cappuccino Cake
2 godz.
Chocolate Chip Cake
1 godz. 30 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min