Cherry Crumble Cake

Cherry Crumble Cake

4.2 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Crumble Topping
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    55 g
  • plain flour
    80 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • almond extract
    ⅛ tsp
Cake
  • black cherries, very ripe, pitted
    500 g
    frozen pitted cherries, defrosted
  • Kirsch (cherry brandy)
    100 g
  • plain flour
    315 g
  • baking powder
    ¾ tsp
  • bicarbonate of soda
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter soft
    160 g
  • caster sugar
    300 g
  • medium eggs
    2
  • buttermilk (see tip)
    230 g
  • vanilla extract
    1 tsp
  • almond extract
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 414 kcal / 1731 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 121 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...