Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gingerbread Biscuits
- 100 g blanched almonds
- 100 g stem ginger in syrup, drained, reserving 30 g syrup
- 90 g unsalted butter, diced
- 110 g light brown sugar
- 1 large egg
- 350 g gluten free plain white flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp xanthan gum
- ½ tsp gluten free baking powder
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground cloves
Royal Icing
- 125 g granulated sugar
- 1 egg white, from medium egg (see tip)
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30 min
Gluten-free Chocolate Brownies
1h
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Gluten Free Plain Flour
5 min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1h 15 min
Gluten Free Bread
1h 40min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1h 10min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Gluten-free Pizza Two Ways
2 Std. 45 Min
Gluten-free Christmas Cake
732 Std. 30 Min