Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
TM6 TM5

Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 3 karczochy, świeże
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 500 g małżów, świeżych, (sercówek lub Venus, moczonych w osolonej wodzie przez 20-30 min)
  • 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 600 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g grzybów, świeżych, pokrojonych na kawałki
    lub 300 g grzybów, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1363.9 kJ / 326 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
45.2 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
3.4 g
Sód
851.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy