Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami

Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 3 karczochy świeże
  • 2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 500 g małżów, świeżych (sercówek lub Venus, moczonych w osolonej wodzie przez 20-30 min)
  • 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 600 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g grzybów, świeżych pokrojonych na kawałki
    300 g grzybów, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 326 kcal / 1363.9 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 45.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 851.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...