Urządzenia i Akcesoria
Sorbet owocowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 100 g cukru ilość do smaku
-
500 g owoców mieszanych, pokrojonych na kawałki, ułożonych w jednej warstwie i zamrożonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
1 białko (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
554 kJ /
133 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody arbuzowo-kokosowe
2 godz. 30 min
Szybki sorbet cytrynowy
45 min
Szybki sorbet owocowy
5 min
Lody owocowe
5 min
Sorbet cytrynowy
8 godz. 20 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Rajski sorbet owocowy
5 min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Ciasteczkowe lody
7 godz. 10 min
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min