Chleb pszenno-żytni razowy
TM6 TM5

Chleb pszenno-żytni razowy

4.3 (250 ocen)

Składniki

  • 100 g ziaren żyta
  • 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
    lub 4 łyżeczki suchych drożdży
  • 30 g miodu
  • 300 g mleka
  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
332.2 kJ / 79.4 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
14.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.2 g
Sód
83.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy