![Bread pastry Bread pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2cce83a7-dcf1-477f-94a2-e3d7976952a6/Derivates/4522fcae-283f-45cd-8a49-342e5dc32056.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g leftover bread (crusts and slices)
- 225 g plain flour, plus extra to dust
- 220 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
- 40 g water, plus extra 20 g if needed
- Wartości odżywcze
- na 750 g
- Kalorie
- 13622.6 kJ / 3255.9 kcal
- Białko
- 57.3 g
- Węglowodany
- 320.4 g
- Tłuszcz
- 194.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 117 g
- Błonnik
- 14.2 g
- Sód
- 3443.5 mg
Alternatywne przepisy
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 Min
Steamed ginger puddings
40p
Cheese spread
1h
Steamed bread rolls
2h 10min
Rice crackers
55 min
Steamed ginger pudding
3h 5min
Quick fruit cake
2h
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20min
Boston Bun
2h 45min
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min
Ginger fluff
50 Min