Urządzenia i Akcesoria
Black forest cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Filling
-
frozen pitted cherries cut into halves300 g
-
Kirsch (see Tips)80 g
-
white sugar1 tbsp
-
water50 g
-
vanilla bean paste1 tsp
Cake
-
butter to grease
-
plain flour150 g
-
caster sugar200 g
-
cocoa powder30 g
-
salt½ tsp
-
baking powder3 tsp
-
water100 g
-
vegetable oil90 g
-
egg yolks3
-
vanilla bean paste1 tsp
-
egg whites3
Assembly
-
dark chocolate30 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)400 g
-
caster sugar½ tbsp
-
vanilla bean paste½ tsp
-
Kirsch4 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
218.4 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1603 kJ /
381.7 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
34.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamingtons
1 godz. 10 min
Marzipan
10 min
Decadent dark chocolate brownies
2 godz. 15 min
Decadent dark chocolate brownies
1 godz. 30 min
Kormolas (Kulkuls)
3 godz.
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Black forest cake
5 godz.
Coconut butter cake
1 godz.
Pineapple passionfruit tart
4 godz. 30 min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min