Urządzenia i Akcesoria
Black forest cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Filling
-
frozen pitted cherries cut into halves300 g
-
Kirsch (see Tips)80 g
-
white sugar1 tbsp
-
water50 g
-
vanilla bean paste1 tsp
Cake
-
butter to grease
-
plain flour150 g
-
caster sugar200 g
-
cocoa powder30 g
-
salt½ tsp
-
baking powder3 tsp
-
water100 g
-
vegetable oil90 g
-
egg yolks3
-
vanilla bean paste1 tsp
-
egg whites3
Assembly
-
dark chocolate30 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)400 g
-
caster sugar½ tbsp
-
vanilla bean paste½ tsp
-
Kirsch4 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
218.4 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1603 kJ /
381.7 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
34.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon or lime butter
15 min
Mini Jamaican style ginger bundts
25 min
Rye bread rolls
12 godz.
Chocolate Digestives
1 godz. 10 min
Lemon curd easter biscuits
1 godz. 30 min
Keto crackers
1 godz.
Rum balls
35 min
Double Peanut Cookies
30 min
Tuatua fritters
45 min
Vegan Christmas cake
27 godz. 10 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Buttermilk scones
35 min