Urządzenia i Akcesoria
Upside-down Gingerbread with Pears
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions
Składniki
-
lemon juice2 tsp
-
milk110 g
-
unsalted butter cut in pieces100 g
-
brown sugar220 g
-
tinned pears400 g
-
30 g pecan nutswalnut halves30 g
-
black treacle75 g
-
large egg1
-
plain flour110 g
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground cloves1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.5 g
Kalorie
974 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1 Std. 45 Min
Apple Cake
1 Std.
Blueberry Bakewell Traybake
1 Std. 30 Min
Plum and Almond Traybake
1 Std. 5 Min
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 Std. 20 Min
Strawberry Bavarois
6 Std.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Angela's Sticky Tea Bread
1 Std. 30 Min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 Std.
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min