Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Alioli de ajo negro
- 250 g de aceite de girasol
- 3 - 4 dientes de ajo negro
- 100 g de leche
- ¼ - ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de zumo de limón
Bacalao confitado
- 250 g de agua
- 1 ramillete de espárragos verdes cortados en láminas
- 150 g de pulpa de calabaza en bastones
-
6
lomos de bacalao desalado (aprox. 900 g)
lub 6 lomos de bacalao fresco al punto de sal (aprox. 900 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 28.68 g
- Węglowodany
- 3.18 g
- Tłuszcz
- 22.06 g
- Błonnik
- 1.07 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6 Std. 20 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Almejas a la marinera
30 min
Salsa de Pedro Ximénez
35 Min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50 menit
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1h 10 min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1j
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min