Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Alioli de ajo negro
- 250 g de aceite de girasol
- 3 - 4 dientes de ajo negro
- 100 g de leche
- ¼ - ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de zumo de limón
Bacalao confitado
- 250 g de agua
- 1 ramillete de espárragos verdes cortados en láminas
- 150 g de pulpa de calabaza en bastones
-
6
lomos de bacalao desalado (aprox. 900 g)
lub 6 lomos de bacalao fresco al punto de sal (aprox. 900 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 28.68 g
- Węglowodany
- 3.18 g
- Tłuszcz
- 22.06 g
- Błonnik
- 1.07 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo con helado de mascarpone e Idiazábal y crujiente de ibérico
6h 45 min
Bacalao con ajetes y pilpil
25min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Croquetas de codornices estofadas (Castilla La Mancha)
14h 50 min
Bacalao con salsa de mango
30min
Gazpacho
10min
Fumet de pescado y gambas
20min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1sa 10 dk
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25min
Salmorejo
10min
Lubina en salsa de salmorreta
25min
Salsa de Pedro Ximénez
35min