Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 120 g de harina
- 250 g de leche
- 1 huevo
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 20 g de mantequilla para engrasar la sartén
Relleno
- 200 g de pera pelada y cortada en láminas
- 15 g de mantequilla
- 15 g de azúcar moreno
- 200 g de morcilla de cebolla sin piel
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Tartaletas crujientes de morcilla y manzana
50min
Solomillo en costra de hojaldre
40 min
Crêpes de gazpacho
1h
Pintxo de polvo de queso Idiazábal
10min
Mini gofres bravas
2h 30min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3h
Crêpes de piña colada
1h 10min
Tartaletas de manzana y gorgonzola
45 min
Lasaña de morcilla de Burgos
45 min
Gambones gratinados
30 min
Bombones de morcilla con puré de manzana
30 min
Mousse de foie y queso de cabra con manzanas caramelizadas
5h 45 min