Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nocciolata
- 220 g di nocciole
- 70 g di zucchero
- 5 - 10 g di cacao amaro in polvere
Torta di pane
- 90 g di burro + q.b. per imburrare
- 200 g di pane secco a cubetti, tostato
- 150 g di zucchero
- 2 uova
- 500 g di latte intero
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 分钟
Torta di mais
1h
Zelten
2h 55min
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Paciarella
1h
Torta di pane salata
55min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Torta di ricotta
50 分钟
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5 min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1小时 10 分钟
Amor polenta
1h 5 min
Muffin all'amaretto
30 分钟