Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 120 g Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 370 g Milch
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 30 g Kakaopulver
- 10 g Kirschwasser
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 580 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Germknödel
1h
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40min
Schwarzwälder Kirschknödel
1h
Süße Beerenlasagne
1h 5min
Grießknöderl mit Nougatfülle
3h 40min
Banane aus dem Varoma mit Toffee-Cream
25 Min
Erdbeerpudding
2h 15min
Marzipan-Schmarren
45min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Beerenlasagne
1h 10min