Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl zum Bemehlen
- 5 Eier
- 50 g Wasser
- 150 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenpaste, selbst gemacht
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
Vanillepudding
- 500 g Milch
- 70 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 1 EL Rum (opcjonalnie)
Fertigstellung und Dekoration
-
2 - 4
EL Rum, zum Beträufeln, nach Geschmack
lub 2 - 4 EL Orangensaft, zum Beträufeln, nach Geschmack - 200 g Marillenmarmelade
- 250 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Heidelbeeren, frisch zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Spiegelei-Nester
1h 20 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 Std. 30 Min
Schachbrett-Torte
5h 10min
Beeren-Schicht-Torte
2u. 15min
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1 Std. 15 Min
Tortentraum Himbeere
5 Std.
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 Std. 20 Min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Schneewittchentorte
5 Std.