![Confettura di uva Confettura di uva](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21886C1D-4CD4-4A29-8976-BE1E2A25A914/Derivates/293F3470-93ED-495D-8198-92DADF85EADD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di uva nera, a metà e denocciolati
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di zucchero
- ½ bustina di gelificante 2:1 a base pectina (15 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 159 kJ / 38 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fichi e mandorle
1hod. 35min
Confettura di prugne
45 Min
Confettura di uva e fiori di timo
2h 40min
Marmellata di pompelmo rosa
1 godz. 20 min
Confettura di cachi
55min
Marmellata di mandarini
1 godz. 20 min
Confettura di mele cotogne
1hod. 10min
Marmellata di limoni
1 godz. 20 min
Marmellata di arance (TM5)
1hod. 10min
Confettura di fichi
1hod.
Confettura di ciliegie
1 godz. 30 min
Confettura di albicocche alla cannella
45 Min