Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di uva nera, a metà e denocciolati
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di zucchero
- ½ bustina di gelificante 2:1 a base pectina (15 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 159 kJ / 38 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance (TM5)
1小时 10 分钟
Marmellata di mandarini
1 godz. 20 min
Marmellata di limoni
1 godz. 20 min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1 godz. 20 min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1小时 10 分钟
Confettura di albicocche
1小时 30 分钟
Confettura di ciliegie
1小时 30 分钟
Confettura di uva e fiori di timo
2 godz. 40 min
Confettura di albicocche e zenzero
40min
Confettura di fragole e arance
1 godz. 20 min
Confettura di fichi
1h
Confettura di mele cotogne
1小时 10 分钟