Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Roggenkörner
- 650 g Burgunder Rotwein
- 300 g Sauerteig, flüssig (z.B. von Seitenbacher)
- 300 g Dinkelmehl Type 630
- 2 TL Kümmel
- 3 TL Salz
- 15 g Backpulver
- ½ TL brauner Zucker
- Wartości odżywcze
- na 20 Scheiben
- Kalorie
- 12273 kJ / 4904 kcal
- Białko
- 92 g
- Węglowodany
- 563 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 82.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
4h
Bierbrot
2 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Zwiebel-Roggen-Brot
4h
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sesambrot
2 godz.
Bierbrot
2 godz.
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min