Burgunderbrot

Burgunderbrot

4.0 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
20 Scheiben

Składniki

  • Roggenkörner
    400 g
  • Burgunder Rotwein
    650 g
  • Sauerteig flüssig (z.B. von Seitenbacher)
    300 g
  • Dinkelmehl Type 630
    300 g
  • Kümmel
    2 TL
  • Salz
    3 TL
  • Backpulver
    15 g
  • brauner Zucker
    ½ TL

Wartości odżywcze na 20 Scheiben

Kalorie 4904 kcal / 12273 kJ
Białko 92 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 563 g
Błonnik 82.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...