Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce

Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce

3.4 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • Chinese vermicelli noodles (made from mung beans or rice)
    200 - 250 g
  • warm water for soaking
  • garlic cloves
    70 g
  • oil
    40 g
  • salt (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • sugar
    35 g
  • soy sauce
    40 g
  • rice wine
    20 g
    20 g white wine
  • water
    700 g
  • medium raw prawns peeled and deveined
    200 - 250 g
  • green beans
    200 gram
  • spring onions/shallots cut into thin slices (3 mm) or curled (see Tips), for garnishing
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...