![Cream of mushroom soup Cream of mushroom soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0479C591-7801-440B-B7B6-0E787B426845/Derivates/46AE75C6-6AC4-47C4-B1B0-E8952DA8D914.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g button mushrooms, cut into halves
- 500 - 550 g water
- 200 g milk
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g plain flour
- ½ tsp salt (optional)
- 50 g pouring (whipping) cream
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g cream cheese (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 742.6 kJ / 176.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 573.9 mg
Alternatywne przepisy
Potato and porcini mushroom soup
30min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Carrot and coriander soup
30min
Pumpkin soup
30min
Butternut pumpkin soup, fish with rice and vegetables, apple-pear crumble
1hod.
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
Broccoli soup with sage oil
30min
Mushroom soup
30min
Cream of tomato soup
25 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Zucchini soup
25 Min