Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 - 1000 g fresh boneless, skinless salmon fillet (see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 garlic cloves, cut into halves
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 8 cm long)
- 2 sprigs fresh thyme (approx. 8 cm long)
- 1 tbsp olive oil
- 1000 g water
- lemons, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1579.2 kJ / 376 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Fish Fillets
25min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Boiled Eggs
20min
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Garlic and sage mash
30 min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15min
Steamed fish with green mash
50min
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45 min
Steamed greens with lemon feta
20min
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
5 min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min