![Quinoa salad with chicken and avocado Quinoa salad with chicken and avocado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6542914B-2789-439F-8CAC-54C355211A02/Derivates/FEE37B7E-BC83-455F-AAB4-BCA0BBF84C1B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 - 3 pieces lemon, zest only, no white pith (1 x 4 cm)
- 2 tsp salt
- 70 g extra virgin olive oil
- 400 g skinless chicken breast fillets, cut into cubes (2-3 cm)
- 2 tsp white wine vinegar
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp honey
- 1 pinch ground black pepper
- 1210 g water
- 100 g quinoa
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- 150 g cucumber, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g avocado, flesh only, cut into pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 422.5 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1219.7 mg
Alternatywne przepisy
Superfood salmon salad
1 godz. 5 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Quinoa salad with mango salsa
1 godz.
Colourful quinoa salad
40 min
Ham and cheese quinoa muffins
1 godz. 30 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Turkey rissoles and kale slaw
30 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45min
Turkey taco salad bowl
15 min
Acai berry bowl
10 min