Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres

Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
35 unidades

Składniki

Recheio
  • queijo mozarela cortado em pedaços
    250 g
  • queijo feta
    100 g
  • espinafres descongelados bem espremidos
    125 g
  • azeitonas pretas s/ caroço
    75 g
  • malagueta vermelha (opcional)
    ½
  • sal
    ½ c. chá de
Massa
  • requeijão cortado em pedaços
    200 g
  • manteiga à temperatura ambiente
    200 g
  • farinha tipo 65
    200 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • Farinha q.b. p/ polvilhar
  • gemas de ovo p/ pincelar
    2

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 427.6 kJ / 102.2 kcal
Białko 3.6 g
Węglowodany 5 g
Tłuszcz 7.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Błonnik 0.3 g
Sód 178 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...