Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 1 lima (raspa e sumo)
- 250 g farinha tipo 55
- 250 g iogurte grego
- 50 g stevia em pó
- 2 ovos
- 30 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 30 g água
- 15 g fermento em pó p/ bolos
- 35 g arandos secos (cranberries)
Molho de morango
- 300 g morangos cortados em metades ou quartos
- 25 g stevia em pó
- 1 c. chá de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 609.5 kJ / 145.7 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 119.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo manga-laranja
50 Min
Bolo de abóbora
1h 25min
Bolo de abóbora
1h 25min
Bolo de maçã
50 Min
Bolo de tangerina
50 Min
Sobremesa de abóbora com crocante de noz
1h 30min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 Std.
Broinhas de castanha
1h 30min
Bolo de iogurte e limão
1 Std. 10 Min
Bolo de banana e noz
50 Min
Bolo de maçã e noz
1 Std. 5 Min