Bolo de chocolate e avelã com praliné
TM31 TM5 TM6

Bolo de chocolate e avelã com praliné

4.5 (6 ocen)

Składniki

Cobertura

  • 130 g açúcar
  • 100 g avelã torrada
  • 200 g chocolate p/ culinária 44% cacau partido em pedaços
  • 200 g manteiga à temperatura ambiente
  • 100 g leite

Bolo

  • Manteiga q.b. p/ untar
  • 150 g avelã c/ pele
  • 12 ovos
  • 200 g açúcar
  • 20 g cacau em pó
  • 30 g farinha tipo 55
  • 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos

Praliné

  • Manteiga q.b. p/ untar
  • 125 g açúcar
  • 50 g água
  • 100 g mistura de frutos secos

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
0 kJ / 578 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
32 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy