Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 130 g açúcar
- 100 g avelã torrada
- 200 g chocolate p/ culinária 44% cacau partido em pedaços
- 200 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g leite
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g avelã c/ pele
- 12 ovos
- 200 g açúcar
- 20 g cacau em pó
- 30 g farinha tipo 55
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
Praliné
- Manteiga q.b. p/ untar
- 125 g açúcar
- 50 g água
- 100 g mistura de frutos secos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 578 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Marquise de chocolate com molho de laranja
6h 25min
Sachertorte
1 godz. 50 min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 λεπτ.
Tronco nevado de Natal
1ωρ.
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 Min
Cheesecake de chocolate e avelã
1ωρ. 10 λεπτ.
Bolo de chocolate e amêndoa
30 λεπτ.
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Bolo de chocolate merengado
4h 30min
Baklava
1ωρ. 20 λεπτ.
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15min