Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g avelã torrada
- 3 ovos
- 200 g açúcar
- 1 c. sopa de café solúvel
- 200 g óleo
- 300 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 5 g licor de café
- Avelã torrada q.b. p/ guarnecer
- Chocolate de leite q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2495 kJ / 597 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate riscado
1 Std.
Enrolado de amêndoa
1 Std. 45 Min
Crepes soufflé
1 Std. 10 Min
Bolachas com recheio de chocolate e menta
1 Std. 45 Min
Bolo de limão
55 min
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Quadrados de amêndoa
35 min
Bolo de limão e iogurte
40 Min
Bolo de limão e amêndoa
50 Min
Quadrados de laranja
55 min
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15 min
Queques de amêndoa
1 Std.