Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g noz
- 150 g amêndoa s/ pele
- 6 ovos
- 350 g açúcar
- 50 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2156.3 kJ / 515.4 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 91.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beijinhos de noz
30 min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Mince pie
10 godz.
Tarte de amêndoa
50 min
Argolas de limão
30 min
Pastéis de arroz da Graciosa
8h
Bolo cor-de-rosa
3h
Capuchas da Ilha
25min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Queijadinhas
40 min
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min
Salame de chocolate
3 Std. 10 Min