Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g manteiga
- 170 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 280 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g açúcar
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha integral
- 1 ½ c. chá de sal
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2 Std.
Baguetes
15h
Bolachas de cereais e maçã
50 min
Queque integral de maçã sem glúten
45 min
Massa folhada rápida
2 Std.
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Barras de aveia, banana e morango
1 godz. 25 min
Bolachas integrais com creme de abacate
40 min
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min
Queques de baunilha com pepitas de chocolate
55 min
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min