Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 600 g frutos silvestres frescos
- 2 ovos
- 50 g açúcar light
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 1 pitada de sal
- 240 g leite magro
- 100 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de mirtilos
55min
Semifrio de framboesa
8 Std. 20 Min
Bola de bacalhau de Lamego
1h 20min
Queques de maçã e limão
55min
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45min
Clafoutis de ananás
35min
Torta de morangos
45min
Alheira com brócolos e ovos de codorniz
40min
Pêssego com merengue e amêndoa torrada
15min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Torta de claras com manga
30min