Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa s/ pele
- 120 g leite
- 11 g fermento de padeiro seco
- 1 pitada de sal
- 370 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 ovos
- 90 g açúcar
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 120 g amêndoa picada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1489.6 kJ / 356 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 42.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Angel cake de avelã
40 Min
Folar da ressurreição
8 Std. 10 Min
Folar de noz
2 Std.
Folar de erva-doce
24h
Amêndoas de chocolate preto e piripíri
30 λεπτ.
Broas castelares
2u. 15min
Bolo de amêndoa
35min
Bolo de agrião
50 λεπτ.
Torta algarvia
50 λεπτ.
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2 Std. 20 Min
Bolo-rainha
1ωρ. 20 λεπτ.
Sonhos de abóbora
1ωρ. 10 λεπτ.