Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 130 g requeijão
- 50 g leite
- 1 ovo
- 100 g açúcar
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g farinha tipo 55 c/ fermento, mais q.b. p/ polvilhar
Cobertura
- 50 g açúcar
-
½
vagem de baunilha, só as sementes
lub 1 c. chá de essência de baunilha - 100 g manteiga
- 200 g amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2053.1 kJ / 490.7 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 444.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa dourada
45min
Mince pie
10 Std.
Bolo Mimoso
55 min
Bolo de Natal
1h 20min
Folar de noz
2u.
Tarte de verão com mousse de cereja
4 Std.
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Bolo de chocolate merengado
4 Std. 30 Min
Tarte de avelã com leite condensado
1h
Bolachas de amêndoa e chocolate
40 min
Tarte de requeijão e amêndoa
50 min
Bacalhau com grão e broa
45min