![Risotto autunnale Risotto autunnale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ceb6f9d-9f88-40b2-ae8f-a6392f74e4d3/Derivates/feb31097-9d31-49ae-9d66-2e877ec79123.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di castagne cotte e pelate + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 bacche di ginepro
- 1 cipolla in quarti
- 250 g di salsiccia
- 250 g di funghi porcini freschi
- 300 g di riso
- 100 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di panna da cucina
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3138 kJ / 749 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40 min
Maiale alla Colombo
1h 25 min
Crema di funghi e noci
15 min
Agnello cacio e uova
1 godz.
Cuore allo zafferano (senza lattosio)
30 min
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
30 min
Risotto zucca e porcini
45 min
Risotto primavera allo speck
1 godz. 5 min
Risotto zafferano e pioppini
40 min
Risotto agli asparagi e vongole
1 godz. 15 min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35 min
Risotto ai funghi porcini
35 min