Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mandorle, sgusciate e con la pellicina
- 4 uova (2 intere e 2 con tuorli e albumi separati)
- 320 g di zucchero
- 320 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7h
Panforte
1 godz.
Cantucci
1h 50 min
Pan co' Santi
7h
Schiacciata con l'uva
2h
Tozzetti
1 godz. 30 min
Crostini con crema di milza
1 godz.
Schiacciata fiorentina
50 min
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 min
Cantuccini da regalare (TM6)
1 godz.
Bozza pratese
2h 45min
Crostini con fegatini di pollo
40min