Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 350 g di latte intero
- 150 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10 godz. 20 min
Gelato allo yogurt
10 godz. 20 min
Gelato al cioccolato
12óra
Gelato alla nocciola senza uova
10 godz. 20 min
Spagnola
10 godz. 20 min
Gelato leggero alla stracciatella
10óra 30p
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10 godz. 20 min
Gelato al cocco
10 godz. 20 min
Gelato al gianduia
10 godz. 20 min
Frozen yogurt con cioccolato e granelle
10óra 30p
Gelato cioccolato e menta
10h 25min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10 godz. 20 min