![Pasta frolla (senza glutine) Pasta frolla (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81085A65-0BBD-4BD2-8785-5F9A92AA0F98/Derivates/5DDA58C9-BBA4-41AC-9A3E-38008B2276E7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di riso originario
- 150 g di farina di mais, consentita da prontuario
- 190 g di zucchero a velo
- 220 g di burro a pezzi piccoli
- 7 tuorli (vedere consiglio)
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci, consentito da prontuario (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux (senza glutine)
1 godz. 20 min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3 Std.
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio)
15 Min
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1hod. 10min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Crêpes (senza glutine)
50min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Pasta brisèe (senza glutine)
1hod. 15min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min