![Crescia al formaggio Crescia al formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C690B50-40BB-4FAD-9755-ADF184D06AE5/Derivates/19BCB153-EEE3-41D2-A6B3-69B88BF72C19.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 150 g di pecorino Romano grattugiato
- 100 g di Parmigiano Reggiano
- 20 g di lievito di birra fresco
- 100 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 6 uova
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 2 g di pepe nero in polvere (la punta di coltello)
- 50 g di strutto in pezzetti
- 100 g di Emmental a bastoncini (10x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Ciaramicola
1hod.
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Fave dei Morti
55min
Crescia sfogliata urbinate
1 godz. 30 min
Maritozzo romano
11 Std.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 godz.
Tozzetti
1 godz. 30 min
Ciambelline al vino rosso passito
1hod.
Torta al testo
1hod.
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Ciambelline al vino rosso
1hod.