![Confettura di fichi e cacao Confettura di fichi e cacao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5BA0978-A3B9-4196-976E-7D1F8D8FF69F/Derivates/2B677B66-CFE2-4C55-85FA-BCBB57E04BA0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 400 g di zucchero
- 1000 g di fichi, con la buccia e in quarti (vedere consiglio 1)
- 25 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 226 kJ / 54 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di albicocche
1 Std. 30 Min
Confettura di prugne
45min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 Std. 10 Min
Marmellata di mandarini
1h 20min
Confettura di cachi
55 Min
Confettura di mele cotogne
1 Std. 10 Min
Confettura di fichi e mandorle
1h 35 min
Marmellata di arance (TM5)
1 Std. 10 Min
Confettura di kiwi
50min
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di fichi
1j
Confettura di ciliegie
1 Std. 30 Min