Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta

Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta

4.6 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Composta di mele
  • 600 g di mele sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 40 g di succo di arancia spremuto fresco e filtrato
  • 40 g di uvetta sultanina
Sbriciolata
  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 300 g di farina integrale + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 100 g di zucchero
  • 20 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 362 kcal / 1515 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 55.3 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...