Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenkörner
- 100 g Leinsamen
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Wasser, lauwarm
- 40 g Öl, und etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Knäckebrot
1h
UrDinkel Brot
11h
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1h 30min
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.
Fünfkorn-Brot
1 godz. 50 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Tomaten-Basilikum-Brot
1h 45min