![Walliser Roggenbrot Walliser Roggenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5c2db98-d986-46e4-b69a-306af6164322/Derivates/a33c67ac-f490-4910-98e5-1b392d0521ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 200 g Roggenkörner
- 125 g Wasser
- ⅛ Würfel frische Hefe (ca. 5 g)
Hauptteig und Fertigstellung
- 400 g Roggenkörner
- 250 g Wasser
-
⅓
Würfel Hefe (ca. 15 g)
lub ⅔ Päckchen Trockenhefe (ca. 5 g) - 10 g Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Knäckebrot
1 Std.
Toastbrot
16 Std.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Karotten-Nuss-Brot
2h 10min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Ruchbrot im Brattopf
2h 25min
St. Galler Bürli
26 godz. 30 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.