Urządzenia i Akcesoria
Walliser Roggenbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Scheiben
Składniki
Vorteig
-
Roggenkörner200 g
-
Wasser125 g
-
frische Hefe (ca. 5 g)⅛ Würfel
Hauptteig und Fertigstellung
-
Roggenkörner400 g
-
Wasser250 g
-
⅔ Päckchen Trockenhefe, (ca. 5 g)Hefe (ca. 15 g)⅓ Würfel
-
Salz10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
516 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Toastbrot
3 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Toastbrot
16 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Vollkornbrot
4 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Ciabatta Brot
1 godz. 45 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
UrDinkel Brot
11 godz.