Urządzenia i Akcesoria
Irisches Buttermilchbrot
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
16 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Weizenvollkornmehl250 g
-
Salz1 ½ TL
-
Natron1 ½ TL
-
Buttermilch450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Ruchbrot aus der Cakeform
3 godz. 40 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Sandwichbrot
3 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Tomaten-Basilikum-Brot
1 godz. 45 min
Schnelles Brot
1 godz. 15 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Varoma® - Brötli
2 godz. 15 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min