Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Weizenvollkornmehl
- 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL Natron
- 450 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 521 kJ / 125 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Sandwichbrot
3h
Ruchbrot im Brattopf
2h 25min
Dinkel-Haselnussbrot
2h 50min
UrDinkel Brot
11h
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Jogurt-Brötli mit Sesam
1h 30min
Knusprige Kernesticks mit Bacon und Käse
35 min
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Leinsamenbrot
1h 30min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Schnelles Zwirbelbrot
40min