Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weizenkörner
- 320 g Wasser, kalt
-
¾
Würfel frische Hefe (30 g)
lub 3 TL Trockenhefe (12 g) - 200 g Buttermilch
- 150 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 EL Aceto balsamico
- 2 TL Salz
- 1 TL Malzpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
UrDinkel Brot
11h
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Toastbrot
16 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Brötchen
1h 40min
Burebrot (Bauernbrot)
3h
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min