Urządzenia i Akcesoria
Landbrot Backhausart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 Scheiben
Składniki
-
Weizenkörner600 g
-
Wasser kalt320 g
-
3 TL Trockenhefe, (12 g)frische Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Buttermilch200 g
-
Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
Aceto balsamico1 EL
-
Salz2 TL
-
Malzpulver (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Rotweinbrot mit Nüssen
15 godz. 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
UrDinkel Brot
11 godz.