Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mandeln, geschält
-
30
g Flohsamen
lub 30 g Leinsamen - 2 TL glutenfreies Backpulver
- 1 TL Salz, feinkörnig
- 3 Eiweisse
- 30 g Essig
- 250 g Wasser, kochendes
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Vollkornbrot Glutenfrei
4h
Vollkornbrot mit Aufstrich und Poulet-Fleischbällchen
2sa
Sellerie-Karotten-Tätschli
20min
Glutenfreies Vollkornmehl
5min
Vollkornbrot
4h
Gemüsereis mit Fleisch
50min
Linsenbraten
1 Std. 55 Min
Glutenfreie Focaccia
1h
Veganes Schokoladenmousse
30min
High Protein Brot (glutenfrei)
9 Std. 30 Min
Hirsenmehlbrot
1sa 45 dk