Rotweinbrot mit Nüssen

Rotweinbrot mit Nüssen

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
20 Scheiben

Składniki

Sauerteig
  • Vollkornmehl
    75 g
  • Wasser
    75 g
  • frische Hefe
    15 g
Teig
  • Rotwein
    250 g
  • Wasser
    50 g
  • Vollkornmehl
    150 g
  • Weizenmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    350 g
  • frische Hefe
    10 g
  • Baumnüsse, halbiert geschält
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Weissmehl für die Arbeitsfläche
Backvorgang
  • Wasser
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4.3 g
Kalorie 602 kJ / 144 kcal
Tłuszcz 5.26 g
Błonnik 2.15 g
Węglowodany 19.88 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...