Urządzenia i Akcesoria
Rotweinbrot mit Nüssen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
Sauerteig
-
Vollkornmehl75 g
-
Wasser75 g
-
frische Hefe15 g
Teig
-
Rotwein250 g
-
Wasser50 g
-
Vollkornmehl150 g
-
Weizenmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche350 g
-
frische Hefe10 g
-
Baumnüsse, halbiert geschält150 g
-
Salz1 TL
-
Weissmehl für die Arbeitsfläche
Backvorgang
-
Wasser200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4.3 g
Kalorie
602 kJ /
144 kcal
Tłuszcz
5.26 g
Błonnik
2.15 g
Węglowodany
19.88 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Himbeer-Orangen-Glacé
5 godz. 10 min
Vollkornbrot
4 godz.
Tomaten-Basilikum-Brot
1 godz. 45 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
UrDinkel Brot
11 godz.