![Rotweinbrot mit Nüssen Rotweinbrot mit Nüssen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37CE244D-6522-49B9-9F3A-3786A876A5AD/Derivates/9374DC8F-DDAA-4E62-8948-50FD472808A4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauerteig
- 75 g Vollkornmehl
- 75 g Wasser
- 15 g frische Hefe
Teig
- 250 g Rotwein
- 50 g Wasser
- 150 g Vollkornmehl
- 350 g Weissmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 10 g frische Hefe
- 150 g Baumnüsse, geschält
- 1 TL Salz
- Weissmehl für die Arbeitsfläche
Backvorgang
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Toastbrot
16 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1h 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Einfaches Mischbrot
3h 40 min
Ciabatta Brot
1h 45min
Landbrot Backhausart
2h
Walliser Roggenbrot
10u.
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Ruchbrot im Brattopf
2hod. 25min
Grundteig für Brot
24hod. 30min
UrDinkel Brot
11 godz.