Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauerteig
- 75 g Vollkornmehl
- 75 g Wasser
- 15 g frische Hefe
Teig
- 250 g Rotwein
- 50 g Wasser
- 150 g Vollkornmehl
- 350 g Weissmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 10 g frische Hefe
- 150 g Baumnüsse, geschält
- 1 TL Salz
- Weissmehl für die Arbeitsfläche
Backvorgang
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
UrDinkel Brot
11h
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 Std. 30 Min
Vollkornbrot
4h
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Tomaten-Basilikum-Brot
1h 45min