Rotweinbrot mit Nüssen
TM6 TM5 TM31

Rotweinbrot mit Nüssen

4.7 (7 ocen)

Składniki

Sauerteig

  • 75 g Vollkornmehl
  • 75 g Wasser
  • 15 g frische Hefe

Teig

  • 250 g Rotwein
  • 50 g Wasser
  • 150 g Vollkornmehl
  • 350 g Weissmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
  • 10 g frische Hefe
  • 150 g Baumnüsse, geschält
  • 1 TL Salz
  • Weissmehl für die Arbeitsfläche

Backvorgang

  • 200 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
602 kJ / 144 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
19.88 g
Tłuszcz
5.26 g
Błonnik
2.15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy