
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zucker
- 150 g Butter kalt, in Stücken
- 100 g Rahm
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
-
30
g Mandel, gehackt
lub 30 g Mandeln, gehobelt - 1000 g Wasser
- 1 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 86 kcal / 360 kJ
- Białko
- 0 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Pochierte Eier aus dem Egg poacher
15 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Erlebniskochen
2 godz.
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1 godz. 15 min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10 min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40 min
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14 godz.
Nussriegel
1 godz. 40 min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5 min
Zupfbrot Margherita
3 godz.
6-Strang-Butterzopf
2 godz. 35 min