Urządzenia i Akcesoria
Appenzeller Biberli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stücke
Składniki
Teig
-
Rosenwasser1 EL
-
Honig120 g
-
Zucker80 g
-
Rapsöl2 EL
-
Milch40 g
-
Ruchmehl und etwas mehr zum Auswallen250 g
-
Backpulver½ TL
-
Zimt gemahlen1 TL
-
Nelken, gemahlen½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Msp.
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Eigelb1
Füllung
-
Mandeln, ohne Haut200 g
-
Zucker40 g
-
Rosenwasser1 EL
-
Eiweiss1
-
Honig40 g
Fertigstellung
-
Milch zum Bestreichen3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1406 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Schoggi-Zitronen-Törtchen
3 godz. 30 min
Löffelbiskuits
40 min
Basler Läckerli
1 godz. 10 min
Schenkeli
1 godz. 35 min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 godz. 35 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Berner Zopf
1 godz. 45 min