Appenzeller Biberli

Appenzeller Biberli

4.1 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stücke

Składniki

Teig
  • Rosenwasser
    1 EL
  • Honig
    120 g
  • Zucker
    80 g
  • Rapsöl
    2 EL
  • Milch
    40 g
  • Ruchmehl und etwas mehr zum Auswallen
    250 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Zimt gemahlen
    1 TL
  • Nelken, gemahlen
    ½ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Msp.
  • Kardamom, gemahlen
    1 Msp.
  • Eigelb
    1
Füllung
  • Mandeln, ohne Haut
    200 g
  • Zucker
    40 g
  • Rosenwasser
    1 EL
  • Eiweiss
    1
  • Honig
    40 g
Fertigstellung
  • Milch zum Bestreichen
    3 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1406 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...