![Schwedischer Rüebli-Brownie Schwedischer Rüebli-Brownie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB39C745-5BC3-4606-9466-DA75484D9F2E/Derivates/5D3EEF4A-A547-4F3C-910B-3C5E82EBB530.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie-Teig
- Sonnenblumenöl
- 150 g Walnüsse, halbiert
- 400 g Karotten, in Stücken
- 200 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 200 g Zucker
- 5 Eier
- 250 g Sonnenblumenöl
- 500 g Weissmehl
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Natron
- ½ TL feinkörniges Salz
- 1 TL Zimt
Glasur
- 130 g Zucker
- 400 g Frischkäse
-
25
g Zitronensaft
lub 25 g Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 20 Min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1 godz. 30 min
Madeleines
1 Std.
Schoggi-Madeleines
30 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Schoggistängeli-Cake
1 godz. 10 min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 min
Zitronen-Cake
1h 5 min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Ovo-Kuchen
55 min
Beerencake
1h 15min
Berner Zopf
1 godz. 45 min