Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl
- 300 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe (20 g) - 1 TL Zucker
- 40 g Olivenöl
- 420 g Mehl
- 2 TL Salz
Belag
- Olivenöl
- 20 g Olivenöl
- 20 g Wasser
- 2 Zweige frischer Rosmarin, gewaschen und getrocknet
- 2 - 3 Prisen grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45 Min
Käsewähe
50 Min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Risotto milanese
30 Min
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia mit Cherrytomaten
2 godz.
Spinatwähe
55 Min
Knusperchips mit Guaçamole
1h
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 30 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Mailänderli
3 godz.
Berner Zopf
1h 45min