![Rosmarin Focaccia Rosmarin Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63d3854d-d39c-4999-9dc0-aff9583db3f7/Derivates/ae9f0631-948f-4e47-80d8-03a58baaaac9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Olivenöl
- 300 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe - 1 TL Zucker
- 420 g Mehl
- 2 TL Salz
Belag
- 20 g Olivenöl
- 20 g Wasser
- 2 Zweige frischer Rosmarin, gewaschen und getrocknet
- 2 - 3 Prisen grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Herbstlicher Tirolercake
1sa 20 dk
Früchte-Nussbrötli
3h 5 min
Risotto milanese
30min
Knöpfli
50 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1ωρ. 10 λεπτ.
Luzerner Lebkuchen
55 dk
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
Knusperchips mit Guaçamole
1 Std.
Focaccia mit Oliven
2 godz. 20 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min