Sonntagszöpfe Zweierlei

Sonntagszöpfe Zweierlei

4.9 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Milch und etwas mehr zum Bestreichen
    300 g
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Hefe zerbröckelt
    ½ Würfel
  • Zucker
    1 TL
  • Zopfmehl
    500 g
    500 g Weissmehl
  • Salz
    2 TL
  • Wasser
    25 g
  • Natron
    5 g
  • Meersalz zum Bestreuen
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 659 kcal / 2757 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 94 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...