Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch, und etwas mehr zum Bestreichen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Würfel Hefe, zerbröckelt
- 1 TL Zucker
-
500
g Zopfmehl
lub 500 g Weissmehl - 2 TL Salz
- 25 g Wasser
- 5 g Natron
- 1 TL Meersalz, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Weggli
2h 5min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2sa 10 dk
1.- August-Weggen
1sa 10 dk
Grittibänze
2sa 10 dk
Mailänderli
3h
Berner Zopf
1h 45min