Urządzenia i Akcesoria
Sonntagszöpfe Zweierlei
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Milch und etwas mehr zum Bestreichen300 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Hefe zerbröckelt½ Würfel
-
Zucker1 TL
-
500 g WeissmehlZopfmehl500 g
-
Salz2 TL
-
Wasser25 g
-
Natron5 g
-
Meersalz zum Bestreuen1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18.5 g
Kalorie
2757 kJ /
659 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
94 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Knöpfli
50 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Mailänderli
3 godz.
Weggli
2 godz. 5 min
Süsser Grittibänz
2 godz. 15 min